Team Jumbo-Visma blaast Dikke Banden Races nieuw leven in

Team Jumbo-Visma neemt vanaf 1 april 2022 de Dikke Banden Races over van Klaar Voor De Start. Het sportstimuleringsconcept, waarbij basisschooljeugd op een normale fiets deelneemt aan een fietswedstrijd, wordt een onderdeel van Ready2Race. De overname past binnen de doelstelling van Team Jumbo-Visma Academy en de KNWU, namelijk meer jongeren op de fiets krijgen. 

De welbekende Dikke Banden Races werden enkele jaren geleden ondergebracht bij Stichting Klaar Voor De Start. Team Jumbo-Visma neemt nu, in samenwerking met de KNWU, het roer over van Klaar Voor De Start. Daarmee zet de Nederlandse wielerploeg in op een lage toetredingsdrempel tot de wielersport voor kinderen en hun ouders.

“Met deze overname willen we zorgen voor extra aanwas in de jeugdcategorieën van de wielersport”, zegt Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma. “Talloze kinderen raceten tijdens de Dikke Banden Races door straten in Nederland, om zo de eerste keer te proeven van de magie van wielrennen. Ze waanden zich sterren, stonden op het podium met bloemen en sommigen maakten de stap naar het echte wielrennen. De aanwas van jeugd in de wielersport was toen, mede dankzij de Dikke Banden Races, groot. We zijn met onze Academy en de KNWU goed op weg om wederom aanwas te creëren voor onze sport. Denk aan schoolclinics, open trainingen en verenigingsondersteuning. Vorig jaar hebben we Ready2Race voor volwassenen gelanceerd, waarbij het mogelijk is om op een laagdrempelige manier wielerwedstrijden te rijden. Dit jaar worden Ready2Race Junior, voor 11 tot en met 15-jarigen, en Ready2Race Dikke Banden Race, voor 2 tot en met 10-jarigen, aan dat concept toegevoegd. Ik ben erg blij met deze nieuwe impuls voor de wielersport in Nederland.”

Ook KNWU-directeur Thorwald Veneberg is verheugd dat de continuïteit van de Dikke Banden Races gegarandeerd is met de overname. “We zijn blij dat we door samen te werken een impuls aan de Dikke Banden Races kunnen geven. Deze laagdrempelige evenementen zijn namelijk al vele jaren verantwoordelijk voor heel veel fietsplezier en hebben zelfs bijgedragen aan een deel van de prestaties van onze huidige wereldtoppers.”

Bron afbeelding: Team Jumbo Visma – Ready2Race

Het bericht Team Jumbo-Visma blaast Dikke Banden Races nieuw leven in verscheen eerst op Ride it!.