Aftellen naar Lakebike24

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni is het na twee jaar afwezigheid dan toch eindelijk tijd voor de 10e editie van de Lakebike24 Challenge. Deze 24-uurs mountainbike wedstrijd wordt traditiegetrouw gereden op de rode mountainbikeroute in Best. Het doel is simpel: wie rijdt de meeste rondjes in de betreffende categorie. In de 24-uur solo en de 24-uur team categorie zal ook dit jaar weer gestreden worden om de officieuze Nederlands Kampioen titel. Zowel in de 24-uur team als de 24-uur solo staan de titelverdedigers uit 2019 aan de start dus dat beloofd een mooie strijd te worden.

Het deelnemersveld voor deze editie mag uitgebreid genoemd worden met deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk. De jongste deelnemer is 6 jaar en doet op vrijdagavond mee aan de Family Ride, de oudste deelnemer is 65.

Naast de hierboven al genoemde categorieën, wordt er gereden in de volgende categorieën:
6 uur solo
4 uur solo
NK 24-uur solo
6 uur team
24 uur XL team
12 uur solo
NK 24 uur team
6 uur XL team
12 uur duo
Family ride

TrackReg
Tijdens de wedstrijden kun je met behulp van de TrackReg app de standen bijhouden of kun je deze vinden op de website van TrackReg.

Het parcours
Na een erg droge periode lag de route er nog niet zo lang geleden erg matig bij maar de regen van afgelopen week heeft de route goed gedaan. Daarnaast lijken de weersomstandigheden een stuk koeler te zijn dan tijdens de stoffige (en hete) editie van 2019. Er staat dus een mooie 10e editie aan te komen met ideale omstandigheden voor zowel rijders, verzorgers, fans en bezoekers.

Wil je dit evenement komen bezoeken? Check dan even de website van de organisatie voor de praktische informatie. Check ook zeker even onderstaande aftermovie van de 2019 editie.

Het bericht Aftellen naar Lakebike24 verscheen eerst op Ride it!.