Koerspret Strandrace sluit beachraceseizoen in Renesse!

Op zondag 20 februari wordt op het strand van Renesse de Koerspret Mountainbike Strandrace verreden. De wedstrijd is met haar 72 kilometer langer als de meeste strandraces en bestaat uit twee rondes. Gereden wordt op het Noordzeestrand van Schouwen-Duiveland. De start is aan de noordzijde bij Beachclub Perry’s.

De Koerspret strandrace is de laatste wedstrijd van het strandraceseizoen. De wedstrijd zou in eerste instantie eerder verreden worden, maar dat was toen niet toegestaan. Gelukkig is de wedstrijd voor de kalender behouden gebleven, door deze naar 20 februari te verschuiven. Het is nu dan ook de laatste van het jaar. Een mooie gelegenheid daarom voor toppers en recreanten om de strandracefiets nog één keer de sporen te geven, voordat deze in het vet gaat.

Zoals bij strandraces gebruikelijk starten, op startschot van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, vooraan de wedstrijdrijders, gevolgd door de meer recreatieve deelnemers. Naast strandracetoppers als Rick van Breda, Ramses Bekkenk en Jasper Ockeloen is de verwachting dat er ook goede wegrenners zich aan de start zullen melden. In het verleden stonden ook mannen als Laurens ten Dam, Ramon Sinkeldam en Tom Dumoulin aan de start in Zeeland. Ook belgische strandracers weten meer en meer de weg naar de Renesse te vinden.

Meer informatie staat op www.mtbbeachrace.nl. Hier kan men zich ook nog inschrijven.

Foto: mtbbeachrace.nl

Het bericht Koerspret Strandrace sluit beachraceseizoen in Renesse! verscheen eerst op Ride it!.