Dag en nacht veilig fietsen met het nieuwe achterlicht BLAZE FLASH

Na het succes van de BLAZE wordt nu per direct het assortiment achterlichten van SIGMA Sport uitgebreid met de BLAZE FLASH – en biedt dit nog meer veiligheid dankzij de twee knippermodi! De geïntegreerde remlichtfunctie en de lichtsensor bieden al veel comfort, en nu zorgen de Pulse Flashing- en de Eco Flashing-modus (dagrijmodus) voor nog meer veiligheid en betere zichtbaarheid. Nog een voordeel: tot 50u brandduur. De slanke en lichtgewicht BLAZE FLASH vormt daarmee een perfecte metgezel voor de racefietser, gravelbiker of mountainbiker.

Het nieuwe BLAZE FLASH achterlicht zorgt per direct voor meer veiligheid in het wegverkeer. Een geïntegreerde versnellingssensor herkent het remmen van de fietser. Dan gaan drie led’s fel branden en geven aan de andere verkeersdeelnemers aan dat de fietser remt. Vooral bij het rijden in groepen is dat een praktische functie.

Vier verlichtingsmodi om uit te kiezen
De fietsers kunnen kiezen uit vier verlichtingsmodi: In de nachtmodus brandt de BLAZE FLASH permanent gedurende tot wel negen uur. Twee rem-led’s zorgen naast de permanent brandende verlichting voor een grote signaalwerking. In de dagmodus is het achterlicht uitgeschakeld; alleen de remlichtfunctie is geactiveerd. De helderheidssensor herkent de hoeveelheid omgevingslicht en schakelt het achterlicht indien nodig automatisch aan en weer uit. Ideaal bij het passeren van tunnels of donkere bospaden.

Daarnaast beschikt de BLAZE FLASH met accuvoeding over twee innovatieve knippermodi. De Pulse Flash kan meer dan elf uur met zijn drie knipperende rode led’s het verkeer op de fietser attent maken. De Eco Flash functie kent een nog langer uithoudingsvermogen met tot wel 50 uur gebruikstijd en één rood knipperende led. Dat zorgt voor veel veiligheid en rijplezier op lange tochten.

Het knipperende achterlicht is tot op een afstand van 500 meter te zien. Het past onopvallend maar zeer effectief op de zadelpen, kent een laag eigen gewicht en kan snel en zonder gereedschap worden bevestigd. Zodoende is het optimaal geschikt voor sportieve fietsers, forensen en mensen die veel fietsen. Binnen 3 uur is de accu weer volledig opgeladen. Net als alle USB-verlichtingsproducten van SIGMA beschikt de BLAZE FLASH over een laadindicator en is spatwaterdicht conform IPX4.

Het achterlicht BLAZE FLASH is per direct tegen een adviesprijs van 27,95 Euro in de vakhandel (niet in Duitsland) verkrijgbaar.

Het bericht Dag en nacht veilig fietsen met het nieuwe achterlicht BLAZE FLASH verscheen eerst op Ride it!.