Internationale C1 mountainbikewedstrijden op Col du Vam 30 april en 1 mei

In het weekeinde van 30 april en 1 mei vinden op de Col du Vam in Drenthe internationale mountainbikewedstrijden plaats. Deze wedstrijden maken deel uit van de XLC 3 Nations cup serie en zijn UCI categorie C1, het hoogste niveau dat in Nederland verreden wordt. Col du Vam leent zich uitstekend voor mountainbike wedstrijden op niveau. De klimmen zijn pittig, er liggen technisch uitdagende steenpartijen en mooie trials aan de onderzijde van de berg. Doordat de berg open is heeft het publiek goed zicht en kan de wedstrijd goed volgen.

Toppers aan de start
Aan de start staan talentvolle, jonge mountainbikers op weg naar de top alsook World Cup profs en cyclocross profs. Zo staat de Nieuw-zeelander Sam Gaze, teamgenoot van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Feniks, aan de start. En bij de dames Lotte Koopmans van team Brentjens, Puck Pieterse, ook van Alpecin-Feniks en Fem van Empel van Pauwels Sauzen-Bingoal. De inschrijving is nog tot dinsdagavond open, dus wie weet welke toppers zich nog meer melden. Het beloven mooie wedstrijden te worden.

Jeugd in actie.
Op zaterdag 30 april zijn er bovendien wedstrijden van de KNWU Landelijk Jeugd Competitie mountainbike. Dit zijn wedstrijden voor de jongere jeugd tot 15 jaar. Afhankelijk van de leeftijdscategorie varieert de duur en moeilijkheidsgraad van hun wedstrijden.

Breedtesport
Op de zaterdagavond is er ook voor recreatieve mountainbikers nog een Funrace. Daaraan kan iedereen met een mountainbike en goede helm meedoen. De technisch moeilijke passages worden overgeslagen, om ook de technisch wat minder geoefende biker een leuke zaterdagavond te bezorgen. Opgeven hiervoor kan op de website www.mtbfestival.nl

Organisatie
De organisatie op de VAM berg is in handen van ATB vereniging Beilen, WSV De Peddelaars en Exventure Sports & Events. Het evenement vindt voor het derde jaar op rij plaats en is nu voor het eerst ook voor publiek toegankelijk. Naast de XLC 3 Nationscup orienteert de organisatie zich ook op de mogelijkheden in de toekomst andere internationale mountainbike events en het NK naar Col du Vam te halen. Voor wielertoeristen is de VAM berg 30 april en 1 mei gesloten.

Het bericht Internationale C1 mountainbikewedstrijden op Col du Vam 30 april en 1 mei verscheen eerst op Ride it!.