NL Gravel Series, wedstrijdserie voor gravellaars

Vorig jaar was er de allereerste gravel wedstrijd in Nederland en direct om de Nederlandse titel. Na een evaluatie tussen de KNWU en de organisatie van het NK was de uitkomst unaniem: het zou mooi zijn om dit een vervolg te geven. Het resultaat: de NL gravel series. 

De NL gravel series bestaat uit vijf wedstrijden met daarnaast ook telkens een uitdagende toertocht voor de avontuurlijke gravelfietser. De stichting Wielersport Promotie NL verzorgt voor de serie de overkoepelende zaken zoals de sponsoring, een website en de inschrijvingen. De lokale organisatie draagt zorgt voor het parcours, de vergunning en voor vrijwilligers. De kracht van deze samenwerking zorgt voor unieke evenementen die voor de deelnemers laagdrempelig zijn om mee te doen en uitdagend om mee te doen.

Net zoals het NK gravel 2021 zijn alle wedstrijden op een afgesloten parcours. Hiermee is de veiligheid voor deelnemers en passanten op het parcours gewaarborgd. De lengte van het omlopen liggen tussen de 8 en 15 kilometer per omloop. Voor de mannen ligt de afstand rond de 120 kilometer (reken op 3,5 uur wedstrijd) en voor de dames komt een koers op 70 kilometer. (reken op 2 uur wedstrijd) Geen wedstrijdlicentie? Je kunt ook inschrijven met een (dag)startlicentie om te kijken of wedstrijdrijden iets voor jou is. Voor toeschouwers zijn de wedstrijden goed te volgen vanwege de geringe afstand van de ronden. Een gezellig evenementen terrein met o.a. stands van onze sponsoren en voldoende horeca gaat voor een gezellig bike festival zorgen. Mee doen kan met elk type fiets zolang deze maar een racestuur heeft.

De eerste wedstrijd staat gepland in Zandvoort. Tijdens de 24uur race Cycling Zandvoort is er een gravelwedstrijd rondom het formule1 circuit uitgestippeld. De startronde en start is zelfs op het formule1 circuit. Een maand later is het de beurt aan Meerveld, nabij Uddel aan de rand van Apeldoorn. Een parcours tussen de akkerlanden en aan de rand van het Kroondomein. Voor een omloop met hoogtemeters haken we begin september aan bij de Gravel Series Limburg in Banholt. Een ronde over een kleine 10 km met per ronde 100 hoogtemeters. Nog even de conditie testen voor het Nederlands Kampioenschap? Dat kan in Vorden. Bij alle wedstrijden worden punten gehaald voor de startopstelling voor het NK en tevens voor het overkoepelend klassement. De leider van het klassement rijdt ook telkens mee in de leiderstrui. Het Nederlands Kampioenschap wordt voor de tweede keer op rij in Epe gereden op een nieuw parcours.

Kijk voor meer informatie op de website van de organisatie. Inschrijven voor de wedstrijden kan via MijnKNWU.

De NL Gravel Series bestaat uit de volgende wedstrijden:
Datum
Wedstrijd
Zaterdag 11 juni 2022
NL Gravel Series Zandvoort
Zaterdag 2 juli 2022
NL Gravel Series Meerveld
Zaterdag 10 september 2022
NL Gravel Series Banholt
Zaterdag 1 oktober 2022
NL Gravel Series Vorden
Zaterdag 22 oktober 2022
NL Gravel Series Epe (NK)

Bron: KNWU.nl

Het bericht NL Gravel Series, wedstrijdserie voor gravellaars verscheen eerst op Ride it!.