Supplementen die kunnen helpen de prestaties te verbeteren

Actief en sportief als je bent, vraag je vaak het uiterste van jezelf. Fiets je puur voor je plezier of wil je meer bereiken? Sportieve prestaties kunnen altijd verbeteren. Telkens als jij een persoonlijke grens hebt verlegd, voel je je goed en wil je nog meer. Dat je daarbij goed op je voeding moet letten, dat snap je als geen ander. Je neemt voldoende rust en als je traint, dan doe je dit verantwoord en veilig. Veel vrouwen om je heen gebruiken misschien al prestatie-verhogende supplementen. Maar is dat ook iets voor jou? Zou jij baat kunnen hebben bij extra multivitamine en proteïne?

Wanneer heeft je lichaam ondersteuning van supplementen nodig?

Je bent van nature wellicht wat sceptisch. Je gelooft misschien niet direct in wondermiddeltjes en ook superfoods moeten zich eerst nog bewijzen. Je bent gewend om alles wat je nodig hebt om te presteren gewoon te halen uit je dagelijkse maaltijden, aangevuld met gezonde tussendoortjes. In principe heb je daarin groot gelijk. Ons dagelijks voedingspatroon, mits gevarieerd, bevat voldoende vetten, koolhydraten, eiwitten, vitamines, spoorelementen en mineralen. Toch kan het zo zijn dat je lichaam tijdelijk iets meer van bepaalde stoffen kan gebruiken. Wanneer is dit? Bijvoorbeeld als je een intensieve training met opbouwschema volgt. Als je echt op de top van je kunnen moet presteren, maar ook als je net een blessure hebt gehad of een tijd ziek bent geweest. In al deze gevallen moet je lichaam herstellen, spieren en conditie opbouwen en daar heeft het extra voedingsmiddelen voor nodig. Supplementen als proteïne en multivitamine als aanvulling op je voeding zijn dan verstandig.

Proteïne

Als je eiwitrijk voedsel eet, krijg je naast proteïne ook andere stoffen binnen die je lichaam minder goed kan gebruiken, zoals extra vetten en koolhydraten. Een supplement, rijk aan proteïne, zorgt voor de noodzakelijke extra bouwstoffen, zonder een teveel aan calorieën. Veel supplementen met proteïne zijn te krijgen in poedervorm. Dit kun je toevoegen aan vruchtensap of melk, om zo een shake te krijgen dat verrijkt is met proteïne. Neem zo’n shake voor je training of wedstrijd, maar ook zeker daarna. Dan heeft je lichaam voldoende bouwstoffen om verantwoord en snel te herstellen.

Multivitamine

Vitamines zijn essentiële organische stoffen die je lichaam voor verschillende stofwisselingsfuncties nodig heeft. Behalve vitamine D is je lichaam niet in staat deze stoffen zelf te maken. Ze moeten dus in je voeding zitten. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C of vitamine B12. Eet je gevarieerd, dan is de kans op een vitaminetekort minimaal. Volg je een vegetarisch of veganistisch dieet of ben je van nature kieskeurig met eten, dan is de kans op tekorten een stuk groter. Multivitamine geeft je van elk vitamine een voldoende hoeveelheid. Slik multivitamine in tabletvorm als je vermoedt dat je een tekort op kunt lopen. Of kies ervoor om multivitamine te gebruiken, gewoon om zeker te zijn van je zaak.

Bestel je proteïne en multivitamine van een betrouwbare bron

Proteïne en multivitamine kun je het beste kopen bij een bron die bekend staat om continue, hoge kwaliteit.