4 tips voor een succesvolle Fietsvakantie in binnen- of buitenland

Fietsen, de een vindt het te gek en de ander hoeft er niet eens over na te denken, laat staan op vakantie. Daarnaast wordt een fietsvakantie ook nog wel eens verward met een senioren vakantie. En van dat stigma moeten we af. Fietsen is voor zowel jong als oud een ontzettend actief avontuur, mits je niet op de elektrische fiets gaat natuurlijk.

Bovendien kun je niet alleen in Nederland een fietsvakantie voltooien, maar kun je ook naar het buitenland gaan voor meer uitdaging. Al met al, met de fietsvakantie kun je alle kanten op. Ga jij binnenkort op fietsvakantie, dan maak je de juiste keuze. Maar stop niet onvoorbereid de fiets op, daarom hebben wij 4 tips voor een succesvolle fietsvakantie!

1. Waar ga je heen?

Dit is natuurlijk de meest belangrijke vraag die je jezelf kan stellen. Zonder het antwoord op deze vraag kun je namelijk niet de juiste voorbereiding treffen. Wanneer je naar een warmer klimaat gaat, zul je minder meenemen. Maar dan is het juist weer de vraag hoe je daar dan komt. Ga je met het vliegtuig en neem je je eigen fiets mee als ‘afwijkende bagage’? Weet wel dat hier een behoorlijk prijskaartje aan vast zit. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om met het vliegtuig naar bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk of Italië te gaan en daar een fiets te huren.

Je kunt natuurlijk ook heerlijk in ons kleine kikkerlandje blijven. Stap de voordeur uit en je bent op weg. Maar je eigen omgeving heb je waarschijnlijk al honderden keren – als het niet meer is – gezien. Dus wij begrijpen dat je misschien een andere kant van het land wilt bekijken. Uiteraard kun je hier zelf al trappend naar toe fietsen, maar je kunt ook een personenbus huren om die kant op te gaan. Heb je zelf een fietsclubje? Dan kun je eenvoudig een 9 persoonsbus huren om met het de hele ploeg naar de andere kant van Nederland te rijden.

2. De juiste fiets

Een tweewieler van de juiste kwaliteit, dat is logischerwijs wat je nodig hebt voor een succesvolle fietsvakantie. En wat de geschikte en juiste fiets inhoudt, ligt eigenlijk compleet aan je tocht. Door de straten van Amsterdam kun je prima met een stadsfiets vooruit, maar als je door de bergen van Frankrijk gaan trappen, is dat alles behalve ideaal. Of het nou een elektrische- of racefiets is die jij mee neemt op vakantie, zolang jij er lekker op fietst is dat helemaal oké.

3. Inpakken maar!

Bestemming en vervoer, check! De juiste fiets, ook check! Dan is het tijd om je spullen bij elkaar te rapen. Met een fietsvakantie probeer je zo licht mogelijk reizen. Echter is dat altijd moeilijker dan dat het lijkt. Je hebt altijd van die spullen die je ‘voor de zekerheid’ toch nog even in de fietstas propt. Dat moet je écht niet doen, want hoe meer spullen je mee neemt des te zwaarder je fiets wordt om vooruit te krijgen. De grootste tip die wij aan je mee kunnen geven voor je fietsvakantie is om een pré-fietsvakantie te houden. Ga er een dag op uit met de fiets en al de spullen die je van plan bent om mee te nemen. Zo kom je erachter of je goed hebt gepakt.

Veel plezier op fietsvakantie!

Het bericht 4 tips voor een succesvolle Fietsvakantie in binnen- of buitenland verscheen eerst op Ride it!.