Lakebike24 mountainbike marathon

Een klassieker inmiddels die in 2023 haar 11e editie gaat beleven: Lakebike24. Eén van de laatste 24-uurs mountainbike marathon die in deze regio gereden kan worden. Er wordt in diverse categorieën gestreden en de 24-uurs solo en team categorie zijn net als voorgaande jaren het officieuze NK.

Individueel
Voor de echte, goed getrainde, marathon rijders is er de individuele wedstrijd. 24 uur in je eentje zoveel mogelijk kilometers afleggen is het doel. Wellicht ten overvloede om te vermelden dat een goede conditie hiervoor zeer aan te raden is. In deze categorieën wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

Team
Deze categorie is er voor de teams die er een wedstrijd van willen maken. Competitie is het belangrijkste doel. Ook in deze categorie wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

Team XL
Deze categorie is bestemd voor teams die vooral meedoen voor de uidaging en sportieve gezelligheid. Als eerste over de streep is mooi meegenomen maar niet de hoofddoelstelling. Voor deze teams geldt geen maximaal aantal teamleden.

Dames
Voor elke categorie geldt: bij voldoende inschrijvingen zal er ook een damesklassement worden gevormd.

Family Ride
Geen wedstrijd, maar op vrijdagavond met de hele familie een rondje over het wedstrijdparcours.

Inschrijven kan vanaf 1 januari 2023.

Aquabest
De toplocatie AquaBest (Best) is elk jaar in juni het toneel van de LakeBike 24 Challenge. Dit is een uniek evenement waarbij deelnemers 24 uur mountainbiken in estafette teams of individueel. De grootste uitdaging is niet alleen de snelheid, maar ook je concentratie behouden, het rijden in het donker en je blijven focussen op de andere fanatieke deelnemers. Onafgebroken in estafettevorm zoveel mogelijk ronden rijden gedurende de dag en nacht is zowel mentaal als lichamelijk een flinke opgave!

Sportieve, fanatieke maar ook recreatieve mountainbikers kunnen deelnemen in een categorie naar eigen keuze. De 24 uurs race staat volledig in het teken van sportiviteit, gezelligheid, het promoten van de mountainbikesport en uiteraard het ontmoeten van andere fanatieke mountainbikers. Dit jaar wordt wederom het NK 24 uurs mountainbiken gehouden waarbij solorijders en teams kunnen strijden om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen 24 uurs! Naast een 24 uurs race zal tevens een 12 uurs en 6 uurs race gehouden worden.

Om het populaire meer is een afwisselend parcours uitgezet van circa 8 kilometer. Singletracks door het bos, zandpaden langs het meer en de diverse natuurlijke en kunstmatige hoogte verschillen maken het parcours uitdagend voor iedereen en er zullen ook de zogeheten “chickenruns” gemaakt worden zodat de moeilijkere passages kunnen worden omzeild via een makkelijkere en langzamere route. Ook voor de toeschouwers worden diverse activiteiten georganiseerd in het promotiedorp.

De centrale ligging heeft als voordeel dat het mountainbikers uit Nederland, Duitsland en België zal aantrekken. De locatie is zeer toegankelijk en ligt naast de kruising van A58 en de A2 op een steenworp van Eindhoven. Het terrein beschikt over een grote kampeerweide, stroom en voldoende sanitaire voorzieningen.

Het bericht Lakebike24 mountainbike marathon verscheen eerst op Ride it!.