CADEX breidt uit naar all-road en gravel

CADEX, het toonaangevende merk van Giant met high-performance fietsproducten, heeft een geheel nieuwe reeks allroad- en gravelcomponenten geïntroduceerd. Het gaat daarbij om een uiterst licht WheelSystem van carbon en twee tubeless banden. Het assortiment omvat ook een specifiek ontworpen carbon stuur, dat eind vorig jaar werd geïntroduceerd en dat nauwkeurige stuurprecisie biedt op gevarieerd terrein en onder verschillende rijomstandigheden.

Het paradepaardje van de nieuwe reeks is het CADEX AR 35 WheelSystem. De wielen wegen slechts 1.270 gram per set, hebben hookless velgen van carbon en voorzien in de best denkbare stijfheidsgewichtsverhouding. Ze zijn ontwikkeld en ontworpen voor verbeterde klimsnelheid en acceleratie, uitzonderlijke efficiëntie en meer controle op de meest uiteenlopende terreinen. Alleen op relevante plaatsen is de set versterkt met een carbon lay-up. Dat maakt het CADEX AR 35 WheelSystem zowel sterk als superlicht. Het wiel heeft dezelfde schokbestendigheid als carbon XC  mountainbikewielen en is lichter dan toonaangevende wielen van concurrenten.

“Bij CADEX stoppen we heel veel tijd in het gravelen”, zegt Jeff Schneider, hoofd product en marketing bij CADEX. “Of het nou gaat om lange dagen op onverharde wegen hier in Californië, gevarieerde terreinavonturen in Azië en Europa of wedstrijden als de Belgian Waffle Ride, we wisten dat bepaalde aspecten van de rijervaring voor verbetering vatbaar waren. Dus hebben we de afgelopen twee jaar onze ervaringen uit de praktijk gecombineerd met onderzoek in het testlab om een WheelSystem te ontwikkelen waarop we nu ongelooflijk trots mogen zijn.”

Kenmerkend voor het CADEX AR 35 WheelSystem is het extreem responsieve gevoel. Er is gekozen voor een geheel nieuwe CADEX R2-C60 naaf die uitgerust is met extreem lichtlopende, keramische
lagers en de exclusieve R-Drive 60-tands vrijloopnaaf (ratchet) en duurzame platte veer. Het resultaat is een naaf die reageert binnen milliseconden voor verbeterde efficiëntie en onmiddellijke aangrijping. “We zijn het meest trots op onze nieuwe naaf en wat die te bieden heeft op het gebied van gravel”, voegt Schneider toe. “We zijn naar de tekentafel gegaan om alles te herontwerpen, van de behuizing tot de tanden. Dat alles met het doel om iets te creëren wat ultra-responsief is en de krachtoverbrenging optimaliseert. Zoals wij dat altijd zeggen: Effort in. Speed out.”

Het CADEX AR 35 WheelSystem heeft een binnenvelgbreedte van 25 millimeter, wat zorgt voor een rondere, gelijkmatigere bandvorm bij bredere weg- en gravelbanden, plus een betere ondersteuning aan de zijkant wanneer je bochten neemt. Het loopvlakcontact is breed en korter, en dat vermindert de rolweerstand en verbetert de schokabsorptie voor een soepele rit. Bovendien verhogen de sterke carbon spaken en Dynamic Balanced Lacing (DBL) de laterale stijfheid voor een maximale krachtoverbrenging. De gloednieuwe AR en GX Tubeless banden zijn ontwikkeld om rijders te helpen bij het bereiken van nieuwe niveaus qua efficiëntie, snelheid en controle op gevarieerd terrein, uiteenlopend van wegen tot ruwe gravelpaden. Beide modellen hebben een zeer soepel 170 TPI-karkas, een kevlar/carbon composiet hielkern en een Dual Shield anti-leklaag die doorloopt van hiel tot hiel. De AR Tubeless band is een snelle, race-ready band die ideaal is voor asfalt en onverharde wegen waarop snelheid en tractie van het grootste belang zijn. De GX Tubeless is gemaakt voor agressiever terrein, waaronder los gravel en zand, lichte modder en ruige, onverharde paden en trails.

De AR Tubeless band heeft AR-S dual-compound rubber met diamantvormige noppen in het midden van het loopvlak en hogere trapeziumvormige noppen aan de buitenkant voor extra tractie in de bochten. Het is een band die gebouwd is voor snel rolgedrag en extra controle bij alle snelheden. De AR Tubeless band weegt 425 gram en is verkrijgbaar in 700x40c. De GX Tubeless band heeft GX-S dual-compound rubber en een kort noppenprofiel in het midden met grovere noppen aan de buitenkant. Het resultaat is snelheid en grip onder de meest uiteenlopende omstandigheden, plus extra controle op lastiger terrein. De GX Tubeless band weegt 445 gram en is verkrijgbaar in 700x40c.

Het CADEX AR WheelSystem heeft een adviesverkoopprijs van € 1199,95 voor het voorwiel en € 1599,95 voor het achterwiel. De CADEX AR en GX banden hebben een adviesverkoopprijs van € 79,95 per stuk. De producten zijn binnenkort verkrijgbaar bij de geautoriseerde CADEX dealer. Kom meer te weten over de nieuwe CADEX AR / Gravelrange op deze pagina >

Het bericht CADEX breidt uit naar all-road en gravel verscheen eerst op Ride it!.