Bescherm je portemonnee: verzeker je racefiets!

Als je vele kilometers aflegt op je racefiets, kan het voorkomen dat het eens misgaat. Schade aan een racefiets kan behoorlijk in de papieren lopen. Om nog maar te zwijgen over de kosten als je racefiets gestolen wordt. Het is dan ook aan te raden om je racefiets te verzekeren. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een racefietsverzekering!
Gespreide kosten

In de eerste plaats kun je er met een racefietsverzekering voor kiezen om de kosten gespreid te betalen. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag aan premie en als er iets misgaat, dekt de racefietsverzekering de kosten. Op die manier voorkom je dat je in één keer een groot geldbedrag neer moet leggen.
Gemoedsrust

Waarschijnlijk heb je voor de aanschaf van jouw racefiets flink in de buidel moeten tasten, waardoor je er ontzettend zuinig op bent. Je racefiets verzekeren zorgt daarom voor wat gemoedsrust. Let er echter wel op dat je je racefiets zorgvuldig op slot zet.
Diefstal

Bovendien heb je met een blitse racefiets een aantrekkelijk exemplaar in handen voor fietsendieven. Diefstal wordt door een racefietsverzekering gedekt, zodat ook dat risico geen kopzorgen meer hoeft op te leveren. Deze dekking geldt bij veel racefietsverzekeringen zelfs wereldwijd.
Beschadigingen

Hoe voorzichtig je ook bent; je racefiets kan beschadigd raken. Schade aan je racefiets is ontzettend vervelend en de reparatie ervan kan behoorlijk prijzig zijn. Met een racefietsverzekering kunnen die kosten worden gedekt. Veelal geldt deze dekking wereldwijd.
Pechhulp

Afhankelijk van de racefietsverzekering die je afsluit, leveren veel verzekeraars pechhulp als je onverhoopt onderweg stil komt te staan. In veruit de meeste gevallen kan de racefiets ter plekke worden gerepareerd. Als dit niet lukt, zet de pechdienst je af op een locatie naar keuze en ontvang je een vergoeding voor een leenfiets.
Juridische hulp
Bovendien bieden veel racefietsverzekeringen juridische hulp in het geval van een valpartij of schade aangericht door een andere partij. De verzekeraar helpt je met het verhalen van de schadekosten. Ook als je juridische hulp nodig hebt in het buitenland, wordt dit in veel gevallen door de racefietsverzekering gedekt.

Het bericht Bescherm je portemonnee: verzeker je racefiets! verscheen eerst op Ride it!.