Sigma Sport lanceert ROX 12.1 Evo full map fietsnavigatie

Klaar voor onbegrensd fietsplezier: de ROX 12.1 EVO is ons nieuwe, compacte full map Fietsnavigatiesysteem en laat iedereen de wereld. De veelzijdige kaartnavigatiefuncties, talrijke trainingsfuncties, slimme connectiviteit en intuïtieve bediening maken deze GPS navigatie computer de perfecte metgezel.

SIGMA Sport presenteert de ROX 12.1 EVO, de ideale GPS fietscomputer om zorgeloos te genieten van al jou fietsmomenten. Op de racefiets, gravelbike, trekkingfiets, mountainbike of E-bike: met de veelzijdige kaartnavigatiefuncties vindt de ROX altijd de beste route en brengt je snel en veilig naar jouw bestemming. Tegelijkertijd registreert hij uitgebreide gegevens van elke rit, kun je de rit makkelijk terugkijken en brengt jouw training naar een nieuw niveau.

“De ROX 12.1 EVO is de EVOlutie van onze meervoudig bekroonde ROX 12.0 Fietscomputer,” meldt Daniel Conka, Senior Product Manager bij SIGMA. “Met een display van 3 inch is de nieuwe ROX 12.1 EVO uiterst compact. Daarnaast hebben we hem uitgerust met tal van nieuwe functies rondom navigatie, training en connectiviteit. Dit maakt navigatie en training nog comfortabeler en veiliger voor elke fietsliefhebber. We zijn bijzonder verheugd dat de ROX 12.1 EVO de eerste SIGMA fietscomputer is die in Duitsland wordt geproduceerd en staat voor kwaliteit, duurzaamheid en tevreden klanten wereldwijd. We zijn erg blij dat de nieuwe ROX aan deze criteria voldoet.”

Uitstekende navigatie en routeplanning
Of het nu gaat om een afwisselende MTB route of een meerdaagse tocht door de bergen op de gravelbike – de ROX 12.1 EVO scoort met zijn veelzijdige navigatiefuncties en leidt jou betrouwbaar naar hun bestemming. Kaarten in SIGMA’s eigen stijl markeren fietspaden en trails en leiden fietsers altijd via de beste route, ongeacht waar ze zich bevinden en welke fiets ze gebruiken. Wereldwijd kaartmateriaal en regelmatige updates zijn gratis te downloaden via WiFi.

Routeplanning is ook super eenvoudig met de ROX 12.1 EVO. De gebruiker kan kiezen uit drie voorgestelde routes welke berekend worden op basis van jouw routing voorkeuren. Onderweg toont de navigatie duidelijk de route en turn-by-turn aanwijzingen op het 3-inch transflective display en geeft de volgende afslag zowel visueel als met een geluidssignaal aan. Routes kunnen eenvoudig worden gemaakt op de ROX zelf, in onze SIGMA DATA CENTER software of in onze SIGMA RIDE APP. Routes kunnen ook worden geïmporteerd vanuit portals als Strava en komoot of als .gpx-bestand in de SIGMA RIDE app worden geladen. De routes kunnen nu op elk moment overzichtelijk worden ingezien en snel gedeeld worden met je vrienden en met de ROX 12.1 EVO worden gesynchroniseerd en worden gestart.

Maximale flexibiliteit voor een individuele setup
Met zes vooraf gedefinieerde sportprofielen en maximaal 20 individueel instelbare sportprofielen is de ROX 12.1 EVO klaar voor elke fietstocht. Binnen elk sportprofiel kunnen trainingsweergaven, routingvoorkeuren en alarmen worden gepersonaliseerd. Je kunt kiezen uit een groot aantal functies. Op de ROX 12.1 EVO of in de SIGMA RIDE app kunnen profielen eenvoudig worden aangemaakt en individueel worden aangepast – ook tijdens de training. Zes trainingsweergaven van de ROX 12.1 EVO bieden maximale flexibiliteit, kunnen naar eigen wens worden ingesteld en worden ingekleurd. Bovendien zijn op de ROX 12.1 EVO weergaven voor training, navigatie, FE-C Smart Trainer en (auto)ronden beschikbaar. De ROX 12.1 EVO helpt bij het uitvoeren van een gestructureerde training. De belangrijkste workouts zijn al voorgeïnstalleerd. Workouts (.FIT) van portals zoals TrainingPeaks zijn ook eenvoudig op de ROX 12.1 EVO te laden via de RIDE app.

Eenvoudige koppeling met de E-bike en externe sensoren
De ROX 12.1 EVO wordt gekoppeld aan tal van compatibele E-bike systemen en begeleidt jou op al je E-bike ritten. Eenmaal gekoppeld toont het specifieke waarden zoals actieradius, batterijstatus of ondersteuningsniveau. Bovendien wordt het schakeladvies van de motor op het display weergegeven. Dit bespaart energie en accu.

Via ANT+ en BLE kunnen ook sensoren zoals snelheid, cadans en hartslag snel en eenvoudig worden verbonden. De ROX 12.1 EVO kan ook worden gekoppeld met jouw Smart Trainer, je Radar, je elektronisch schakelsysteem en je vermogensmeter.

Moderne gebruikersinterface en slimme meldingen
De bediening met vijf knoppen en touchscreen, de grote toetsen en het moderne, strakke design maken de bediening van de ROX 12.1 EVO zeer eenvoudig en intuïtief. De geoptimaliseerde lettertype zorgt voor een zeer goede leesbaarheid. Snelkoppelings- en favorietenmenu’s zijn met een swipe-beweging op het display snel bereikbaar. De krachtige hardware maakt een vloeiende kaartweergave mogelijk. Het wijzigen van de weergave, het in- en uitzoomen, het berekenen van de route of het herbereken gaat supersnel en vloeiend. Wanneer de ROX 12.1 EVO verbonden is met de smartphone, worden tijdens het rijden smart notifications op het display weergegeven. Een bericht over inkomende oproepen, berichten en e-mails verschijnt automatisch op het display. Berichten kunnen zelfs direct op de ROX 12.1 EVO worden gelezen. Als vrienden en familie emoji’s sturen ter motivatie, worden de kleine kleurrijke supporters ook op het display getoond.

Veilig op weg dankzij Crash Alert
De geïntegreerde crashdetectie zorgt voor veiligheid op de weg. Het detecteert automatisch een valpartij en geeft de rijder 30 seconden de tijd om te bevestigen dat alles in orde is. Zo niet, dan worden eerder geselecteerde noodcontacten automatisch via de SIGMA RIDE app per SMS geïnformeerd en worden de GPS-coördinaten doorgegeven.

Statistieken en Strava Live Segments in één oogopslag
Gegevensanalyse kan zowel op de ROX 12.1 EVO als op de smartphone worden uitgevoerd. Met behulp van de SIGMA RIDE APP kun je jouw trainingsgegevens via BLE van de ROX 12.1 EVO naar je smartphone overbrengen, jouw trainingsgegevens verzamelen en de statistieken van de afgelopen weken, maanden of zelfs jaren in de gaten houden. De RIDE app als slimme metgezel van de ROX 12.1 EVO helpt ook om het apparaat nog comfortabeler in te stellen, routes of workouts van verschillende platforms te beheren en over te brengen naar de ROX 12.1 EVO. Naast grafische profielen per waarde, bijvoorbeeld voor de vermogensmeter of de hartslag, toont een hittekaart in verschillende kleuren de prestaties op de kaart. Je kunt je activiteiten en successen snel delen op Strava, komoot en andere social media.

Met de SIGMA RIDE app kunnen Strava Live Segments worden overgezet naar de ROX 12.1 EVO. De gebruiker ziet op het display wanneer hij het startpunt van een op het apparaat geladen segment nadert en wanneer het segment begint.

Het bericht Sigma Sport lanceert ROX 12.1 Evo full map fietsnavigatie verscheen eerst op Ride it!.