De trails op, de bossen in: mountainbiken met VAUDE

Heeft iemand je ooit geprobeerd wijs te maken dat mountainbiken of gravelen in Nederland saai is, alleen omdat we hier geen honderden meters hoge bergen en woeste oerbossen hebben? Pure nonsens! In onze heuvels, duinen, heides en bossen vind je juist prachtige trails voor beginners én gevorderden, als je weet waar je moet zoeken. We hebben er zelfs een paar die echt tot de zwarte pistes van de mountainbike-wereld behoren – zoals de nieuwe Monkey Trail in Netersel, die alles in huis heeft om fietsfanaten een adrenalineboost te geven.  

Of je nu voor zo’n uitdagende trail kiest of voor een lekker rustig tochtje gaat, je vertrekt natuurlijk niet op avontuur zonder je beste fietsuitrusting. Nu wil het toeval dat VAUDE wel een aantal toppers in huis heeft om je te helpen deze compleet te maken!

TVL Pavei Mid Winter STX – functionele fietsschoen
Slijtvast, waterdicht, winddicht, ademend, comfortabel, duurzaam en warm. Dat klinkt toch als de ideale halfhoge schoen om de trappers van je mountain- of gravelbike mee te commanderen? Spoiler alert: dat is hij ook. De TVL Pavei heeft een speciale Primaloft® Eco Gold-isolatie, gemaakt van 90% gerecycled materiaal, waarmee je voeten warm en droog blijven, zelfs als het vriest. Met zijn torsiebestendige zool zorgt hij daarnaast voor een vlekkeloze krachtoverdracht tijdens het fietsen – en mocht je voet in contact komen met een verraderlijke tak of steen, dan zorgen stevige teen- en hielbeschermkappen ervoor dat je niets kan overkomen.

Comyou Fleece Jacket – warm en windbestendig
Als je op een mistige herfstochtend over de paden crosst, doe je dat liefst niet met verkleumde handen. Alleen een paar stevige handschoenen helpt niet genoeg: het is belangrijk om de kern van je lichaam goed warm te houden, dan blijven ook je ledematen warm. Het Comyou Fleece Jacket, gemaakt van polyester uit gerecyclede PET-flessen, is gelukkig een expert op het gebied van warmte. Door zijn hybride constructie is het jack isolerend, maar toch ademend. Ook handig is dat je hem zowel als extra laag onder de hardshell als op zichzelf kan dragen. Met een stijlvolle capuchon voor de regen en reflecterende elementen voor het donker, blijf je droog en veilig op elke route.

Zo zie je maar dat er geen enkel excuus is om in de winter op je hometrainer te kruipen 😉

 

Het bericht De trails op, de bossen in: mountainbiken met VAUDE verscheen eerst op Ride it!.