Strandrace Renesse gewonnen door Jasper Ockeloen

Op zondag 15 januari de KNWU mountainbike Beachrace Zeeland verreden. De race op het mooie en afwisselende strand van Schouwen-Duivenland werd vanwege de onstuimig harde wind een beetje ingekort. Toch bleek ook de afstand van 56 kilometers in twee rondes in plaats van de gebruikelijk 72 door de storm een harde noot om te kraken.

Vanaf de start bleef de groep renners met wind op kop lang bijeen. Alleen weg proberen te rijden was onmogelijk. Maar het strand van Schouwen-Duiveland draait, en bij de palenrijen is het rul. De wind was hier minder strak op kop en de technisch meer begaafde renners probeerden weg te raken. Dat lukte ten dele, de groep brak. Eerst in grote brokken, die later ook weer uiteen vielen.

Zo ontstond een kopgroep van vijf: Jasper Ockeloen, Ramses Bekkenk, Richard Jansen, Bruno van Beek en Tibor Zwaan. Daarachter een groep met Europees Kampioen Coen Vermeltfoort, Nederlands Kampioen Rick van Breda, Jules De Cock en Thijs Zonneveld.

In de tweede ronde viel Bekkenk uit de kopgroep met een defect. Bij het keerpunt aan de Oosterscheldekering maakte Tibor Zwaan een foutje, en toen waren er nog drie man voorruit. Na het keerpunt waarna het alleen nog voor de wind ging, bedankte Jasper Ockeloen de rest voor de samenwerking tegen de wind in en ging er vandoor. Richard Jansen wist op afstand te volgen. Bruno van Beek kon Jansen niet volgen en werd ook nog eens door de achteropkomende Tibor Zwaan gepasseerd. Zwaan raakte op stoom, maar Richard Jansen bleef hem toch tweehonderd meter voor. Jasper Ockeloen was toen al met ruime voorsprong gefinisht.

Bij de dames was er een kopgroep van drie dames weg. Hierin zaten Rozanne Slik, Michelle de Graaf en Barbara Tesselaar. Europees Kampioene Tessa Neefjes deed in het spel niet mee. Ze was niet super en haar derailleur werkte ook niet geheel mee. Tesselaar moest passen, en viel uit de groep. Uiteindelijk won Michelle de Graaf, en werd Rozanne Slik tweede. De derde plaats was voor Mariëlle Trouwborst, die sterk van achter naar voren kwam.

Uitslag mannen:

Jasper Ockeloen
Richard Jansen
Tibor Zwaan

Uitslag vrouwen:

Michelle de Graaf
Rozanne Slik
Mariëlle Trouwborst
Foto: Henk Harrevelt

Het bericht Strandrace Renesse gewonnen door Jasper Ockeloen verscheen eerst op Ride it!.