LAPIERRE Benelux presenteert de Young Talent Cup 2023!

Al meer dan 75 jaar combineert het fietsenmerk Lapierre technologische innovatie, esthetiek, oog voor detail en ervaring met de belangrijkste wedstrijden om alle liefhebbers de mooiste en best presterende fietsen aan te bieden. Voor alle soorten tochten, weg of MTB, sport, vrije tijd of wedstrijd, fietsers vinden in de LAPIERRE collectie de fiets van hun dromen. Alle fietsen worden gemaakt in Frankrijk, in Dijon, waar een team van fietsliefhebbers zich toelegt op het vinden van innovatieve oplossingen voor alle behoeften en soorten gebruik. Zo rijdt de Nederlandse MTB Marathon Kampioen Tim Smeenge ook op Lapierre.

Belgian Cycling, de KNWU en het Radsport Verband organiseren in 2023 opnieuw de aansprekende Vittoria 3 Nations Cup. De cup bevat 8 wedstrijden in België, Nederland en Duitsland. Het doel van de Vittoria 3 Nations MTB Cup is om mountainbikers een platform te geven om te presteren op een niveau tussen de nationale wedstrijden en de World Cups. Jong talent kan zich een weg naar de top banen, tussendoor kunnen de World Cup-profs meedoen, om scherp te blijven en UCI-punten te verzamelen. De Cross Country tracks zijn uitdagend en staan bekend om hun hindernissen en technische onderdelen.

Om de liefde voor de fiets over te dragen aan toekomstige generaties komt Lapierre Benelux met de ‘Young talent cup’ voor jonge talentvolle mountainbikers. Binnen een aantal wedstrijden van de Vittoria 3 Nations mountainbike cup wordt een apart klassement gemaakt voor de U17 categorie. Dit is de jeugdcategorie met de meeste deelnemers, die allemaal enthousiast en gedreven zijn.

De wedstrijden in de Lapierre Young Talent Cup zijn:
– Vam berg, NL, 29 & 30 april
– Sittard, NL, 6 & 7 mei
– Eupen, B, 13 & 14 mei
– Genk, B, 28 & 29 mei
– Houffalize, B, 24 & 25 juni.

Voor de winnaars bij zowel de meisjes als de jongens zorgt Lapierre voor een inspirerende eindprijs. Wat dat precies is, blijft nog even een verrassing!

De te verdienen punten per wedstrijd zijn dezelfde als voor een normale 3 Nations Cup wedstrijd. Over bovenstaande vijf wedstrijden wordt dus een apart klassement opgemaakt om de U17-categorie extra te stimuleren.

Het bericht LAPIERRE Benelux presenteert de Young Talent Cup 2023! verscheen eerst op Ride it!.