Giant introduceert de nieuwe Anthem Advanced Pro 29 XC mountainbike

Giant heeft een geheel nieuwe Anthem Advanced Pro 29 mountainbike voor crosscountry geïntroduceerd. Deze nieuwe serie heeft een lichtere frameset met nieuwe FlexPoint Pro achtervering en aangepaste geometrie voor meer efficiëntie en controle. Hij is gebouwd om maximaal profijt te hebben van de snelheid en stabiliteit van de 29-inch wielen en geeft xc-racers daarmee een competitief voordeel bij trainingen, wedstrijden of een mountainbike marathon.

Deze next generation Anthem is de laatste evolutie van de fiets die sinds 2005 heeft bijgedragen aan de evolutie van de crosscountry discipline. In dat jaar dook hij voor het eerst op in het World Cup-circuit. Engineers en productontwikkelaars van Giant hebben steeds samengewerkt met rijders van het Giant Factory Off-Road Team en zo een vooruitstrevende machine ontwikkeld die voldoet aan de eisen van de meer technische crosscountry-parcoursen van deze tijd.

Diverse rijders hebben Giant tijdens het ontwikkelingsproces van waardevolle feedback voorzien. Eén van hen is Antoine Philipp, het aanstormende, 24-jarige Franse talent van het Giant Factory Off-Road Team. Gedurende het UCI-wereldbekerseizoen 2021 reden Philipp en zijn ploeggenoten in wedstrijden op prototypes om deze goed te kunnen testen.

“De snelheden, technische uitdagingen en het competitieniveau gaan steeds verder omhoog”, zegt Philipp. “De fietsen en uitrusting doen er nu meer toe dan ooit tevoren. Voor de meest uitdagende tracks geeft de nieuwe Anthem Advanced Pro 29 me alles wat ik nodig heb. Hij reageert super, voelt licht en levendig aan op de beklimmingen en geeft me meer vertrouwen en controle in afdalingen, bij drops en op rock gardens die zo bepalend zijn in een wedstrijd.”

UITERST EFFICIËNT
De vernieuwing van de Advanced-grade carbon frameset (het hoofdframe en de achterbrug) bespaart 250 gram ten opzichte van de vorige Anthem. De algehele efficiëntie krijgt een impuls met het bottom bracket dat ruim 20 procent stijver is. Rijders kunnen hierdoor sneller accelereren en klimmen met minder inspanning. De torsiestijfheid is meer dan 7 procent hoger vergeleken met de vorige generatie. Dit zorgt voor sneller en preciezer stuurgedrag tijdens intense race-inspanningen. Daarnaast brengt de steilere zitbuis (75,5 graden) de rijder in een effectievere positie om het maximale uit de inspanning op steilere beklimmingen te halen.

SUPERIEURE CONTROLE
Eén van de belangrijkste innovaties van de Anthem Advanced Pro 29 is de geheel nieuwe achtervering, FlexPoint Pro, welke speciaal is ontwikkeld voor crosscountry-wedstrijden. Deze veertechnologie staat garant voor efficiëntie, controle en responsieve handling, onder andere dankzij het single-pivot ontwerp in combinatie met een carbon linkage, dat lichter is dan het vorige ontwerp. Rijders ervaren een actieve, soepele vering met 100 millimeter veerweg achter voor veel controle op technische singletracks. De vering biedt een goede balans tussen snelheid en controle, zowel in pittige afdalingen als beklimmingen met wortels en rotsen. Daarnaast heeft het nieuwe frame een flauwere balhoofdbuishoek (67,5 graden) en een voorvork met een meer veerweg (110 millimeter). Deze twee elementen vergroten het vertrouwen en helpen rijders lastige afdalingen op hoge snelheid te pakken.

STABILITEIT EN SNELHEID
Zowel de geometrie als de vering van de nieuwe Anthem Advanced Pro 29 is geoptimaliseerd voor 29-inch wielen. Het frame heeft een langere reach. De vernieuwde cockpit heeft een breder carbon stuur met een grotere diameter van 35 millimeter voor meer controle tijdens het afdalen, sprinten en klimmen. Deze updates komen bovenop de stabiliteit en snelheid van de lichtgewicht carbon 29-inch wielen.

Al meer dan zeventien jaar draait het bij Anthem om winnen. De bike heeft bijgedragen aan talloze podiumplaatsen in World Cup-wedstrijden, successen op nationaal kampioenschappen en wereldtitels in marathons. De vernieuwde Anthem moet de komende jaren voor nieuwe successen gaan zorgen.

Giant voert in de Benelux alle vier modellen van de nieuwe Anthem. Dat zijn de Anthem Advanced Pro 29 0 (adviesprijs: 12.999 euro), Anthem Advanced Pro 29 1 (adviesprijs: 7.649 euro), Anthem Advanced Pro 29 2 (adviesprijs: 5.349 euro) en Anthem Advanced Pro 29 3 (adviesprijs: 4.599 euro).

Ga voor meer informatie over de nieuwe Anthem Advanced Pro 29 naar: https://www.giant-bicycles.com/nl/anthem29

Het bericht Giant introduceert de nieuwe Anthem Advanced Pro 29 XC mountainbike verscheen eerst op Ride it!.