GIANT STANCE E+: VERNIEUWDE E-MTB VOOR ALLE OFFROAD TERREINEN

Giant heeft haar vernieuwde Stance E+ onthuld. Deze uiterst betrouwbare e-MTB voelt zich thuis op flowy XC-trails, gemengde paden en de meer technische singletracks. Kortom, hij leent zich voor elk type ondergrond dat je kunt tegenkomen bij een typisch offroad avontuur.

Deze volledig geveerde e-MTB is uitgerust met het nieuwe SyncDrive Pro-motorsysteem dat wordt gevoed door de duurzame EnergyPak 800. De optimale vermogensafgifte zorgt in combinatie met Giants soepele, actieve FlexPoint-vering en moderne trailgeometrie voor een evenwichtig en stabiel rijgevoel. Mountainbikers van alle niveaus kunnen met de Stance E+ uitdagende trails bedwingen.

VERTROUWDE HANDLING

Het ALUXX SL aluminium frame is gebouwd rondom Giants single-pivot FlexPoint-ontwerp. Het maakt gebruik van de flex-elementen van de achterbrug en staande achtervork, waardoor er geen complexe draaipunten en verbindingen nodig zijn. Wél heb je een effectief, lichtgewicht en duurzaam veersysteem dat gemakkelijk te onderhouden is. Achter biedt de Stance E+ 125 millimeter veerweg, aan de voorzijde heeft hij een 140 millimeter verende voorvork. In combinatie met de progressieve geometrie en 29 inch-wielen met een grotere diameter verhoogt dit de betrouwbaarheid en stabiliteit op technische trails.

De Stance E+ heeft ook een kleine Q-factor voor meer natuurlijke trapprestaties en maakt gebruik van geïntegreerde kabelgeleiding waarbij kabels en draden netjes zijn weggewerkt, onder de stuurpen en door de balhoofdbuis. Dat beschermt tegen beschadiging en zorgt voor een strak en opgeruimd geheel. De Stance E+ is ook geschikt voor meer alledaagse toepassingen want er zijn montagemogelijkheden voor spatborden, bagagedragers, een standaard en andere accessoires.

KRACHTIGE ONDERSTEUNING

De nieuwe en lichtere SyncDrive Pro-motor (2,5 kilo), die is geoptimaliseerd voor gebruik met de Flexpoint-vering, voorziet in een maximaal koppel van 85 Nm en een ondersteuningsratio van 400 procent, wat zorgt voor een dynamische rijervaring op elk terrein. Of je nu een lange beklimming aangaat of snelle acceleraties bij lage snelheden op technische singletracks wenst, je krijgt direct ondersteuning die soepel en natuurlijk aanvoelt.

De motor is toegespitst op de Stance E+ voor soepele, stille prestaties en biedt Smart Assist. Dit is een automatische, adaptieve ondersteuningsmodus die functioneert op basis van zes sensoren en geavanceerde algoritmes. Tezamen bepalen deze de benodigde hoeveelheid ondersteuning die past bij de rijstijl en het terrein. Smart Assist maximaliseert bovendien de motorefficiëntie door geen onnodige energie te gebruiken.

De SyncDrive Pro-motor werkt op de duurzame EnergyPak Smart 800. Deze batterij heeft een nieuw 22700-celtype, dat veel beter presteert dan de 21700- en 18650-cellen in de meeste e-bikes. De getallen refereren aan de fysieke grootte van de lithium-ion cellen. De 22700-cellen hebben een hogere dichtheid, lager gewicht en groter volume en voldoen daarmee beter aan de eisen van krachtige e-bikes. De batterij heeft in totaal veertig van deze cellen, hetzelfde aantal als in de meeste e-bikebatterijen, alleen hebben deze grotere cellen een grotere ontladingscapaciteit. Ze blijven ook koeler, wat betekent dat het systeem minder wordt belast en een langere levensduur heeft.

De EnergyPak Smart 800 heeft een stevige aluminium behuizing en is getest op veiligheid en schokbestendigheid volgens de strengste testnormen in de industrie. Bovendien maakt deze nieuwe batterij deel uit van een modulair systeem. Dat betekent dat je hem kunt monteren op fietsen waarop eerst de EnergyPak 500 en EnergyPak 625 zaten. De EnergyPak Smart 800 is zo een ideale upgrade.

De nieuwe EnergyPak Smart 800 markeert het begin van de nieuwe CO2-neutrale batterijproductie van Giant. Als onderdeel van haar inzet om de milieueffecten van batterijgebruik en -productie te verminderen, heeft Giant een voortrekkersrol op zich genomen. Giant is de eerste fabrikant die e-bikebatterijen uit een CO2-neutrale fabriek toepast.

ALLE DATA IN ÉÉN OOGOPSLAG

De Stance E+ wordt geleverd met een twee-in-één RideControl Dash head unit. Die bestaat uit zowel knoppen om de ondersteuningsmodi te bedienen als een kleurendisplay. Je kunt op het display je actieradius, batterijniveau en ondersteuningsmodus checken en hebt ook zicht op standaard fietsgegevens zoals snelheid en afstand, zonder dat je een ander scherm aan de e-MTB hoeft toe te voegen. De head unit heeft een ANT+-aansluiting voor gebruik van een hartslagmeter en andere sensoren. De RideControl Ergo 2 maakt draadloos verbinding met de RideControl App op je smartphone. Je telefoon kan dus ook fungeren als display voor ritgegevens en de uitvoering van systeemupdates.

TWEE MODELLEN

In de Benelux voert Giant een tweetal modellen van de Stance E+. Blikvanger is de Stance E+ 1 Pro (kleur: cordovan) met de meest hoogwaardige afwerking. De adviesprijs hiervan is 5.199 euro. Alternatief is de Stance E+ 2 625 (kleur: black diamond). Dit model, met een adviesprijs van 4.199 euro, heeft onder meer een accu met een iets kleinere capaciteit dan de Stance E+1 Pro.

Het bericht GIANT STANCE E+: VERNIEUWDE E-MTB VOOR ALLE OFFROAD TERREINEN verscheen eerst op Ride it!.