Op zoek naar een self-supported gravel avontuur voor volgend jaar?

Let dan goed op. Vanuit Amerongen start volgend jaar op 22 juni The Hills have Bikes. Deze gravel-rit wordt georganiseerd door Adventure Bike Racing (bekend van de Race Around The Netherlands). Maak je klaar voor een rit van 1130 kilometer en bijna 12.000 hoogtemeters. Deze tocht start op 22 juni bij De Proloog in Amerongen en leidt je via de Hoge Veluwe en de Achterhoek Duitsland in. Via Sauerland rij je naar Keulen, de Eifel en vervolgens Aken. Via het drielanden punt in Vaals kom je terug in Nederland en volg je de landsgrens omhoog. Je doet dan nog Nationaal Park de Maasduinen en het Reichswald aan waarna je weer afbuigt richting de finish in Amerongen.

Ondergrond

De ondergrond van deze route is voor 60% onverhard. Een gravelfiets wordt door de organisatie minimaal aangeraden maar wellicht dat een lichte hardtail mountainbike ook wel lekker is.

Self-supported bikepacking

The Hills Have Bikes is een self-supported race. Hulp van buitenaf is dus niet toegestaan evenals het gebruik van bijvoorbeeld je eigen camper of woning langs de route. Samen rijden is ook niet toegestaan tenzij je je als duo hebt ingeschreven.

De route

Benieuwd naar de volledige route? Check dan deze collectie op Komoot. Inschrijven kan via de website van Adventure Bike Racing.

Het bericht Op zoek naar een self-supported gravel avontuur voor volgend jaar? verscheen eerst op Ride it!.