Flexwinkel Strandrace Noordwijk opent het seizoen

Noordwijk kent zondag 24 oktober de seizoensopener van het mountainbike strandraceseizoen. Strandrace is een sport die in de winter beoefend wordt. Op speciaal daarvoor gebouwde fietsen rijdt men langs de harde vloedlijn, de ontstaat bij afgaand tij. De Flexwinkel Beachrace is nu weer de eerste, na een lange periode waarin geen strandraces doorgang konden vinden.

De wedstrijd in Noordwijk kent inmiddels een rijke historie. Naast de top van de strandracers stonden ook al bekende profs en ex-profs als Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, Ramon Sinkeldam, Johnny Hoogerland en, man uit de Bollenstreek, Sebastian Langeveld al meermaals aan de start. Langeveld won tevens de laatste editie.

Het parcours is dit jaar anders dan eerdere editie’s. Normaal gesproken rijdt men vanuit Noordwijk noordwaarts. Bij Zandvoort wordt om Circuit Zandvoort gekeerd en komt men retour naar Noordwijk om daar te finishen. Vanwege werkzaamheden worden er nu twee rondes gereden. De start is in Noordwijk, men rijdt dan naar de Katwijk waar gekeerd wordt rond de monding van het afwateringskanaal. Dan rijdt men noordwaarts en keert aan de noordzijde van de gemeente Noordwijk en rijdt retour. Deze ronde wordt vervolgens nogmaals afgelegd. De finish is op de Koningin Wilhelminapromenade in Noordwijk.

Naast dat topwielrenners strandracen, beleven ook veel recreatieve deelnemers er plezier aan. De voorinschrijving is gesloten, maar in de ochtend bestaat de mogelijkheid tot daginschrijvingen. De inschrijving is geopend vanaf 7.30 uur bij strandpaviljoen ‘De Zeemeeuw’ in Noordwijk.

Het bericht Flexwinkel Strandrace Noordwijk opent het seizoen verscheen eerst op Ride it!.