Strandseizoen van start

Op het strand van Noordwijk ging zondag 29 oktober het strandrace seizoen van start. De omstandigheden waren onstuimig te noemen. Het was gelukkig droog maar er blies vanaf de start een stevige zuidenwind in de rug van de rijders waardoor het peloton in een lang lint op hoge snelheid naar het keerpunt vloog. Het duo Ramses Bekkenk en Thijs Zonneveld kwam daar met voorsprong aan maar met de lange weg terug tegen de wind in was wachten op versterking het verstandigste.

Zo ontstond er een kopgroep van zeven man met daarbij ook Europees Kampioen Coen Vermeltvoort. Van Sintmaartensdijk en Bekkenk wisten bij het laatste keerpunt te ontsnappen om daarna samen de laatste drie kilometer voor de wind naar de finish te rijden. Bij het verlaten van het harde gedeelte van het strand stak van Sintmaartensdijk Bekkenk in het mulle zand voorbij en pakte zo de overwinning. Raphael Mouton wist de laatste podiumplaats te veroveren.

Bij de dames was Mariëlle Trouwborst veruit de sterkste en bezorgde daarmee haar KMC team een mooie overwinning bij haar debuut voor de ploeg. Naast strandraces zal ze ook in gravel wedstrijden gaan uitkomen voor haar nieuwe team. ‘Ik kwam al vrij snel als enige dame op kop te rijden en kon het tempo tussen de mannen goed volgen. Mooi om hier meteen te winnen voor mijn nieuwe ploeg.’, aldus Trouwborst. Achter Trouwborst bezetten Tirza Wisse en Michelle de Graaf de overige podiumplaatsen.

Het bericht Strandseizoen van start verscheen eerst op Ride it!.