BUFF produceert nu 90% van de collectie in eigen huis

BUFF, bekend van onder andere haar fietskleding, heeft begin dit jaar zijn B Corporation™-certificering behaald en maakt meer gebruik van gerecyclede en natuurlijke materialen dan ooit tevoren. 90% van de producten van het merk wordt lokaal geproduceerd in de BUFF-fabriek in Igualada, Barcelona, ​​die volledig draait op groene energie. De nieuwe collectie 2023 richt zich op zomerse activiteiten als hardlopen, wandelen, vissen en fietsen.

‘Onze productie terughalen naar Barcelona was een van de hoofddoelen van ons bedrijf. We zijn dan ook verheugd dat naast onze neckwear nu ook een selectie van onze performance caps in eigen huis wordt gemaakt,’ aldus David Camps, CEO BUFF. ‘Dit stelt ons in staat om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen door de transportkosten te verlagen, de koolstofemissies te verlagen en onze klanten de hoogst mogelijke kwaliteit op onze producten te garanderen.’

De nieuwe BUFF-producten zijn ontwikkeld voor mensen die actief zijn in de buitenlucht. Ze zijn bovendien gemaakt van duurzame materialen zoals REPREVE-polyester. Deze grondstof is vervaardigd van gerecyclede plastic waterflessen. Ook maakt BUFF in zijn producten gebruik van gerecycled polyamide en natuurlijke materialen zoals 100 procent biologisch katoen en merinowol.

De belangrijkste items voor zomer 2023 zijn:

5-Panel Explore Cap & Go Cap
BUFF’s nieuwe 5-panel Explore Cap is gemaakt voor mensen graag op pad gaan: de natuur in of naar de stad. De pet is gemaakt van gerecycled polyester met een vochtafvoerende zweetband en ademend UPF 50 gecertificeerd materiaal. De GO-pet wordt nu lokaal in Barcelona gemaakt van dezelfde gerecyclede materialen als de Explore Cap.

Speed Cap & Pack Speed Cap
De Speed ​​Cap is een UPF 50 gecertificeerde sportpet die is ontworpen voor activiteiten met een hoge output zoals hardlopen. Hij biedt een zachte maar nauwsluitende pasvorm en is gemaakt van ultralicht gerecycled materiaal. De donkere onderzijde absorbeert de schittering van de zon. De Pack Speed ​​Cap is een ultralichte en opvouwbare versie, weegt slechts 30 gram en heeft een minimalistisch ontwerp.

CoolNet UV
De CoolNet UV-collectie is gemaakt van gerecyclede plastic flessen en staat bekend om zijn innovatieve verkoelingtechnologie, sneldrogende stof en zweetafvoerende eigenschappen. De headband-collectie heeft nu een nieuwe Slim Headband naast de Wide en Ellipse Headbands, met een zachte siliconen grip aan de binnenkant om hem op zijn plaats te houden. Bovendien is CoolNet UV UPF 50 gecertificeerd.

Lightweight Merino Wool
De Lightweight Merino Wool-collectie van BUFF is gemaakt van 100% diervriendelijk verkregen merinowol. Nekwarmers van merinowol zijn extreem zacht en warmte- en vochtregulerend. Ideaal voor lage intensiteit outdooractiviteiten bij mild weer en hoge intensiteit activiteiten bij kouder weer. Merino wol is makkelijk schoon te houden, geurbestendig en biologisch afbreekbaar. Als het nat wordt droogt het ook snel weer op.

BUFF is nu B-Corp gecertificeerd
BUFF is B-Corp gecertificeerd. De B Corp-certificering is een internationale certificering voor winstgedreven bedrijven die een grote, positieve impact hebben op mens en milieu. Deze bedrijven – klein en groot – hebben duurzaamheid een blijvende plek gegeven in hun DNA en weten op meerdere manieren waarde te creëren. Wat de B Corp-certificering uniek maakt is het holistische karakter. Zo kijkt B Corp niet naar één aspect van je bedrijf, maar naar je gehele bedrijfsvoering. Van de impact in je productieketen tot de voordelen die je medewerkers biedt: met een B Corp-status laat je zien dat je op meerdere vlakken goed bezig bent.

David Camps, Chief Executive Officier BUFF over B Corp.

Waarom is B Corp belangrijk voor de consument?
‘Consumenten hebben een steeds grotere behoefte om zich te verbinden met merken met een doel. B Corp zorgt ervoor dat ons gecertificeerde merk/bedrijf een duurzaam doel heeft. Bij B Corp draait het ook allemaal om het creëren van gemeenschap. Al onze partners, atleten en belangrijke belanghebbenden, inclusief consumenten, worden onderdeel van de B Corp-beweging door samen te werken met een B Corp-merk als BUFF. Via B Corp streven we ernaar ons te verbinden met onze consumenten en hen kennis te laten maken met deze stroming en andere B Corps.’

Wat is je ambitie als B Corp en wat zijn je toekomstige verplichtingen?
‘B Corps geloven in het in balans brengen van nut en winst en nemen daarbij het voortouw om van de wereld een betere plek te maken. B Corp helpt ons om het beste bedrijf voor de wereld te zijn dat we kunnen zijn.’

Wat zijn de voordelen om een Gecertificeerde B Corp te worden?
‘Gecertificeerde B Corps zijn bedrijven die voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en ecologische impact, waarbij winst en nut in balans zijn. Het behalen van de B Corp-certificering bevestigt onze toewijding om significante positieve actie te ondernemen voor zowel mens als milieu en om als bedrijf een positieve impact te creëren, iets dat vanaf het allereerste begin in ons DNA zit.‘

Wat is Do More Now?
‘Do More Now is het middel om onze duurzaamheidsstrategie te presenteren. Voor ons is Do More Now meer dan een initiatief; het is een mantra en een filosofie. Het is onze manier om onze intentie te manifesteren om nu meer dingen te doen, niet morgen. Do More Now is gebouwd op vier belangrijke pijlers: Act More (acties rond duurzame producten en verantwoorde productie), Protect More (bescherming van het milieu waarin we actief zijn aangezien dit onze speeltuin is), Care More (zorgdragen voor de gemeenschap, onze medewerkers, toeleveringsketen en alle andere belanghebbenden) en Share More (winsten van het bedrijf gelijkelijk verdelen over alle werknemers).

Informatie
De BUFF collectie is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl.

Het bericht BUFF produceert nu 90% van de collectie in eigen huis verscheen eerst op Ride it!.