Bosch eBike Systems breidt digitale diefstalbeveiliging voor eBikes uit

Beleef trailavonturen met de eMTB, ontdek nieuwe dingen tijdens eTrekking-tochten of fiets door de stad naar je favoriete café op een eUrban Bike: eBiken is leuk en houdt je fit. Om het fietsplezier en het goede gevoel bij het stallen van de eBike te vergroten, breidt Bosch eBike Systems nu de digitale diefstalbeveiliging in het smart systeem uit. Met de nieuwste update van de eBike Flow-app kunnen eBikers naast hun smartphone ook de displays Kiox 300 en Kiox 500 gebruiken als sleutel om hun eBike te ontgrendelen. Een andere nieuwe functie geeft hen ook de optie om automatische ontgrendeling uit te schakelen.

Flexibele sleutelopties bieden nog effectievere diefstalbeveiliging
Alle functies zijn gebaseerd op de gratis diefstalbeveiliging eBike Lock. Eenmaal geïnstalleerd schakelt het de motorondersteuning uit zodra de eBike wordt uitgeschakeld. eBike Lock biedt extra beveiliging naast het mechanische fietsslot. Dankzij de update kan dit voordeel nu ook worden gebruikt met de Kiox 300 en Kiox 500. Zodra de eBike is ingeschakeld en het betreffende display verbonden is, kunnen eBikers in de instellingen van de eBike Flow-app eenvoudig de sleutel van hun voorkeur instellen – de smartphone, het display of beide. Daarna kunnen ze de slimme extra bescherming tegen diefstal eenvoudig vergrendelen of ontgrendelen door het display uit de houder te halen of in de houder te plaatsen.

De optie om de Kiox 300 en Kiox 500 als sleutel te gebruiken geeft eBikers ook meer flexibiliteit en gemak. Als meerdere mensen een eBike delen, bijvoorbeeld in het gezin of onder vrienden, kunnen meerdere digitale sleutels worden gedefinieerd en indien nodig weer worden gewist. De beveiliging door eBike Lock is niet langer gebonden aan één smartphone. Een andere nieuwe functie van de eBike Flow-app voorkomt optioneel dat de eBike automatisch wordt ontgrendeld zodra deze zich binnen Bluetooth-bereik van de smartphone bevindt. Hiervoor hoeven gebruikers alleen de functie “Automatisch ontgrendelen” in de eBike Flow-app uit te schakelen. Daarna kunnen ze de motorondersteuning van hun eBike vrijgeven door de knop “Vasthouden om te ontgrendelen” op het startscherm van de eBike Flow-app ingedrukt te houden.

Zicht op de belangrijkste zaken dankzij het aangepaste display
Door de koppeling met eBike Lock wordt het aantal functies van de displays Kiox 300 en Kiox 500 voor het smart systeem nog groter. Gebruikers kunnen nu zelf de inhoud en volgorde van de schermen instellen en tot drie tegels op één scherm en maximaal 13 afzonderlijke schermen definiëren. Afhankelijk van hun persoonlijke wensen hebben ze de mogelijkheid om in totaal tot 30 verschillende stukjes informatie weer te geven – mountainbikers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de trapfrequentie, de gemiddelde en maximale snelheid; toerfietsers bijvoorbeeld voor de afstand, stijging en actieradius.

De update kan worden gedownload via de eBike Flow-app, die kosteloos in de betreffende app store te downloaden is.

Het bericht Bosch eBike Systems breidt digitale diefstalbeveiliging voor eBikes uit verscheen eerst op Ride it!.