Giant presenteert een nieuwe e-mountainbike, de Trance X E+

Giant heeft de geheel nieuwe Trance X E+ onthuld, een veelzijdige en aanpasbare e-mountainbike ontworpen voor trailrijders die hun grenzen op trails en technisch terrein willen verleggen. Het ALUXX SL aluminium frame is gekoppeld aan een nieuwe high-performance SyncDrive Pro motor en Giants beproefde Maestro veersysteem.

Vlotte, krachtige ondersteuning
De nieuwe SyncDrive Pro motor produceert 85 Nm koppel en levert een krachtige trapondersteuning, zelfs bij lage snelheden. Dit geeft rijders de mogelijkheid om technische beklimmingen te rijden en hun off-road avonturen naar een hoger niveau te tillen. De compacte motor, die samen met Yamaha is ontwikkeld, is aanzienlijk lichter dan de vorige generatie voor verbeterde wendbaarheid en efficiëntie.

De aandrijving bevat Smart Assist technologie, een automatische ondersteuningsmodus. In plaats van handmatig het ondersteuningsniveau te kiezen (Power, Sport, Active, Basic of Eco), kunnen rijders ervoor kiezen om te rijden met Smart Assist, een intelligent systeem dat zes sensoren en geavanceerde algoritmen gebruikt om de optimale hoeveelheid trapondersteuning op elk soort terrein te bepalen. Smart Assist maximaliseert ook de efficiëntie voor zowel de accu als de berijder door altijd de juiste hoeveelheid energie te gebruiken. Het topmodel van de serie is uitgerust met de nieuwe EnergyPak 750 accu, het meest geavanceerde batterijsysteem van Giant. De accu heeft een capaciteit van 750 wattuur en is clean geïntegreerd in de onderbuis en vergroot het bereik tot 20 procent.

Trail Controle
Het Maestro veersysteem zorgt voor een soepele, actieve veerweg van 140 mm. De achtervering wordt gecombineerd met een 150 mm verende voorvork en de framegeometrie is geoptimaliseerd voor 29-inch wielen. Het resultaat is een soepel rijgevoel dat rijders meer snelheid geeft op technische beklimmingen en het vertrouwen geeft om te vliegen op snelle, ruige afdalingen.

De nieuwe RideControl Go multifunctionele aan/uit knop en RideControl Ergo 3 op het stuur gemonteerde bedieningsunit zorgen voor gebruiksvriendelijke bediening van het systeem en een clean cockpitontwerp. De RideControl Go bevindt zich op de bovenbuis, waardoor het snel en eenvoudig is om de e-bike aan te zetten en de motorinstellingen te wijzigen.

Naast een nieuw frame en elektronische updates, bevat de nieuwe Trance X E+ een volledige set componenten die speciaal zijn ontworpen voor trailrijden. Alle modellen zijn voorzien van de Giant Contact Switch dropper-zadelpen met bediening vanaf het stuur, wat het gemakkelijk maakt om de positie op ieder moment aan te passen.

Aanpasbaar aan het terrein
Met een nieuwe Flip Chip functie kun je de hoek van de balhoofdbuis en de zitbuis veranderen, samen met de hoogte van de trapas, om het rijgedrag af te stemmen op verschillende omstandigheden en individuele rijstijl. De lage instelling geeft je een luiere geometrie die beter geschikt is voor sneller, meer open terrein. De hoge instelling biedt een steilere geometrie en wordt aanbevolen voor bochtige, technische trails.

In beide instellingen is de geometrie ontworpen om de superieure roll-over-mogelijkheden van 29-inch wielen te optimaliseren, waarbij het frame is ontworpen met voldoende ruimte voor high-volume banden met een breedte tot 2.6 inch. Elk Trance X E+ model wordt standaard geleverd met tubeless wielen en banden.

De Trance X E+ is vanaf nu verkrijgbaar. In de Benelux worden drie modellen aangeboden: de Trance X E+ 1 (adviesprijs € 6.299,-), de Trance X E+ 2 (adviesprijs € 5.499,-) en de Trance X E+ 3 (adviesprijs € 4.999,-).

Bekijk alle Trance X E+ modellen op https://www.giant-bicycles.com/nl/trancexe-range

Het bericht Giant presenteert een nieuwe e-mountainbike, de Trance X E+ verscheen eerst op Ride it!.